.

Ännu ett händelserikt år har gått och det är återigen dags att börja tänka på julklapparna, på rimmen och på tomten. Ett lika roligt som ofta stressigt arbete som tyvärr alltför ofta blir till ett dåligt samvete.

Vi sitter alla och oroar oss med en mängd olika bekymmer, deadlines och stigande kostnader. ”Hinner vi verkligen leverera i tid?” o.s.v. Många gånger kanske man tänker: ”kommer det här att gå?” eller ”kommer vi klara det?”. Många bekymmer som kan kännas övermäktiga.

Ibland, nu talar jag om mig själv, tappar man perspektivet på hur bra vi har det och hur små våra vardagsproblem egentligen är. Då är det bra att lyfta blicken och se till hur det ser ut i den kaosartade världen runt omkring oss. Själv följer jag bland annat den pågående klimatkonferensen med stort intresse, då en hållbar utveckling och hållbara produkter ligger mig varmt om hjärtat. Hållbarhet är något som jag och vi alla på Arqdesign försöker ta in alla delar av vårt arbete. Inte alltid ett helt enkelt arbete, det ska erkännas!

Tillbaka till bekymmer och perspektiv. En annan organisation som jag följer med stort intresse, för att de vågar stå upp och vågar sticka ut, är Läkare utan gränser. De gör ett helt fantastiskt arbete därute i verkligheten, där det verkligen gäller! När jag tänker på vad dessa verkliga hjältar utför känner jag hur ”futtiga” mina egna små vardagsproblem är.

Ett stort tack och allt tänkbart stöd till dessa hjältar. Ett litet litet stöd i den stora myrstacken kommer från oss på Arqdesign.

God Jul och Gott nytt år med en chans till reflektion och eftertanke!

Önskar vi alla på

Arqdesign